Politica de confidentialitate si informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal.


Document valabil incepand cu 25 Mai, 2018. Va rugam verificati periodic acest document pentru a la curent eventualele actualizari.

Colectam strict informatiile necesare pentru a va furniza serviciile comandate, si le pastram in siguranta.

Informatii generale

Aceasta Politica explica practicile noastre de confidentialitate pentru netsurfer.ro (denumit in continuare "Site"). Aceasta Politica de Confidentialitate se aplica serviciilor furnizate de IVORY SRL (denumit in continuare "IVORY", dar si "noi" sau "al nostru"). IVORY SRL este inregistrata in Registrul Comertului sub numarul J04/732/1991, Cod Fiscal RO946840 cu sediul social in Bacau, Str. Mihai Viteazu nr.5. Aceasta Politica de Confidentialitate explica de ce si cum colectam dar si cum folosim informatiile personale ale clientilor nostri.

In continuare veti gasi informatii despre urmatoarele :

1. Colectarea informatiilor
2. Cum folosim informatiile
3. Scopul procesarii datelor
4. Destinatarii datelor personale
5. Masurile de securitate
6. Perioada de retentie
7. Drepturile dumneavoastra
8. Limita de varsta
9. Modificari ale Politicii de Confidentialitate
10. Intrebari si Contacte

1. Colectarea informatiilor

Atunci cand accesati si navigati pe Site noi colectam urmatoarele informatii despre dumneavoastra:
Receptionam si salvam informatiile transmise prin finalizarea unei comenzi. Formularele de comanda colecteaza informatiii despre dumneavoastra ce includ: nume si prenume, CNP, adresa postala (domiciliul / resedinta / adresa de corespondenta), numar de telefon, adresa de email, date localizare (IP). Atunci cand folositi serviciile noastre, ne adresati intrebari, solicitati asistenta tehnica in legatura cu serviciile furnizate, ne trimiteti email, utilizati formularele prezente pe website-ul nostru, primiti de la noi email-uri, colectam si stocam aceste informatii intr-o baza de date pentru a ne asigura ca avem informatii exacte, astfel incat sa putem oferi serviciile contractate dar si ca suport pentru actiunile realizate de echipa noastra in cazul unei reclamatii la adresa raspunsului primit de la noi. Aceste informatii includ adresa de IP, data si ora, solictare transmisa.

2. Cum folosim informatiile

Colectam, stocam si utilizam informatiile pe care le furnizati pentru urmatoarele motive:
1. Informatiile de contact - pentru a va contacta in legatura cu comenzile dumneavoastra, starea serviciilor, schimbari de functionalitate pentru serviciile noastre dar si pentru Site. Folosim email-ul, telefonul sau mesaje de tip text (SMS) pentru a va informa in legatura cu eventuale probleme legate de serviciile oferite, intreruperea functionalitatii serviciilor respectiv update-uri sau imbunatatiri ale serviciilor.
2. Plati si informatii financiare - aceste informatii sunt necesare impreuna cu informatiile de contract pentru a va deschide un cont de client, pentru a finaliza o comanda noua sau pentru a prelungi un contract existent, pentru a incepe un contract nou, pentru a emite o factura si pentru a ne indeplini obligatiile legale si fiscale, pentru a va trimite notificari legate de emiterea documentelor.

3. Scopul procesarii datelor

Datele personale sunt prelucrate, conform acestei Politici, pentru: a. Contract - pe baza comenzii dumneavoastra de furnizare a serviciilor si produselor din oferta comerciala a IVORY (ex. inregistrarea si prelungirea domeniilor web, servicii de gazduire).
b. Obligatii legale - raportarea catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala si alte institutii de stat (la solicitarea expresa a acestora) pentru indeplinirea activitatilor aferente controalelor autoritatilor, cum ar fi ANAF, ANPC, ANSPDCP, IPJ, Parchete etc.
c. Interesul legitim - necesar pentru scopuri legitime interesului nostru, cum ar fi:
- sa oferim clientilor nostri produsele sau serviciile comandate
- sa indentificam si sa prevenim activitatile ilegale, frauda
- sa imbunatatim securitatea retelei si a sistemelor informatice
- ca suport pentru actiunile realizate de echipa noastra in cazul unei reclamatii la adresa raspunsului primit de la noi

Respectam confidentialitatea si respectam cateva principii fundamentale cand procesam datele personale:
- Vom colecta minimul de informatii personale, care sunt necesare pentru a putea livra Serviciile contractate
- Oferim transparenta completa despre cum vom folosi informatiile dumneavoastra pentru a ne respecta obligatiile legale cu respect pentru confidentialitatea dumneavoastra
- Va asiguram ca folosim informatiile doar pentru scopul pentru care ne-ati oferit acceptul

4. Destinatarii datelor personale

Datele dumneavoastra personale pot fi transmise catre urmatoarele categorii de destinatari:
1. Persoana vizata sau reprezentatii sai
2. Organizatii nationale sau internationale (ex: RoTLD, Eurid, etc)
3. Autoritati publice din Romania (ex: ANAF, Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, Parchete, IGP, etc) si din strainatate (ex: Comisia Europeana, autoritati fiscale, instante etc).
Datele personale pot fi transferate catre entitati din Uniunea Europeana, EEA sau din afara UE doar in scopul pentru care persoana vizata a depus comanda pe platforma netsurfer.ro. Datele personale transmise vor fi cele declarate de persoana vizata si neexcesive prin raportare la scopul pentru care se impune trimiterea catre un anumit tert.

5. Masurile de securitate

Folosim Secure Sockets Layer (SSL) pentru a cripta informatiile pe care le completati pe Site cu scopul de a proteja securitate si integritatea lor catre si dinspre Site. Atunci cand stocam informatiile, datele critice si sensibile ne asiguram ca acestea sunt criptate.
Avem implementate masuri fizice, electronice/software si proceduri in legatura cu colectarea, stocarea, si dezvaluirea informatiilor care pot duce la identificarea unui persoane. Procedurile noastre, impun in unele cazuri sa va solicitam dovezi ale identitatii dumenavoastra inainte de a va pune la dispozitie informatiile sau a da curs solicitarilor dumneavoastra.
Pentru a proteja contul dumneavoastra impotriva accesului neautorizat, am implemenentat masuri de management al sesiunilor si expirare automata. Ca masura suplimentara de securitate, va recumoandam sa va deconectati folosind optiunea Log-out atunci cand terminat de folosit contul de client sau calculatorul si sa nu salvati parolele in browser.
Desi suntem dedicati securitatii datelor, si luam masurile necesare pentru a asigura un nivel de securitate ridicat trebuie sa stiti ca nici o transmisie de date peste internet nu poate fi garantata ca fiind sigura. Prin urmare, trebuie sa luati act ca nu ne putem asumarea garantarea securitatii completa a datelor personale pe care le transferati prin Internet catre noi.

6. Perioada de retentie

Pastrarea si prelucrarea datelor personale se realizeaza pe durata de valabilitate a contractelor incheiate cu IVORY ori de valabilitate a domeniilor inregistrare prin intermediul Site-ului, la care se adauga 10 ani de la incetarea relatiei contractuale sau expirarea domeniilor, daca printr-o prevedere legala aplicabila nu este necesara pastrarea pe o perioada mai mare.

7. Drepturile dumneavoastra

In calitate de persoana vizata, cu privire la Datele personale proprii aveti urmatoarele Drepturi:
1. dreptul de acces la date (art. 15 din Regulament)
2. dreptul de rectificare a datelor (art. 16 din Regulament), in urma identificarii persoanei solicitante
3. dreptul de stergere a datelor, cerere care va fi analizata sub aspectul indeplinirii conditiilor expre ale art. 17 din Regulament si ale scopului colectarii
4. dreptul la restrictionare a datelor, cerere care va fi analizata sub aspectul indeplinirii conditiilor exprese ale art. 18 din Regulament
5. dreptul la portabilitatea datelor (art. 20 din Regulament)
6. dreptul la opozitie (art. 21 din Regulament)
7. dreptul de a nu fi supus unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automata, inclusiv profilare (conform art. 22 din Regulament)
8. dreptul de a adresa Autoritatii Nationale pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si Justitiei

Accesand sectiunea "Modifica detalii cont" din Aria de Clienti, puteti accesa, modifica, corecta informatii asociate contului dumneavoastra. In masura in care aveti nevoie de asistenta suplimentara sau doriti sa va exercitati aceste drepturi puteti sa ne contactati folosind sectiunea "Asistenta".

8. Limita de varsta

In concordanta cu Termenii si Conditiile IVORY, nu oferim servicii sau colectam informatii pentru persoane cu varsta sub 18 ani. In masura in care aveti dovezi ca o persoana minora (sub 18 ani) a cumparat servicii sau ne-a oferit informatiile sale personale, va rugam sa ne contactati folosind sectiunea "Asistenta".

9. Modificari ale Politicii de Confidentialitate

Ne rezervam dreptul de a modifica Politica de Confidentialitate in orice moment. Daca vom decide ca modificam aceasta Politica, vom adauga acele actualizari aici sau in orice alt loc in care consideram ca e protrivit astfel incat sa fiti informat asupra informatiilor pe care le colectam. Daca realizam modificari esentiale ale acestor Politici de Confidentialitate, va vom anunata in cadrul prezentei sectiuni, prin email sau prin intermediul Site-ului cu cel putin 15 zile inainte ca acest modificari sa aiba efect.

10. Intrebari si Contacte

Daca aveti orice intrebari legate de aceasta Politica de Confidentialitate, daca doriti sa va exercitati oricare din drepturile dumneavoastra in legatura cu informantiile personale va rugam sa ne contactati folosind sectiunea "Asistenta". In cazul in care veti adresa o solicitare privind exercitarea drepturilor dumneavoastra privind protectia datelor, vom raspunde solicitarii in termenul de o luna prevazut de Regulament. Acordul dumneavoastra pentru operatiunile de prelucrare este exprimat odata cu depunerea unei comenzi online in conformitate cu prevederile Legii nr. 667/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Răspunsul a fost util?

 Tipărire

V-ar mai putea interesa și

Politica de gestionare a fisierelor de tip cookie

Ce sunt si cum sunt folosite cookie-urile? Un cookie este un fisier de mici dimensiuni, format...